Coaching

Een steuntje in de rug

Soms heb je een ander nodig

Soms kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Bij moeilijke beslissingen, tijdens of na een moeilijke periode. Omgaan met een nieuwe situatie, afscheid nemen van de oude situatie.

Misschien heb je op dit moment moeite met je werk, je privé of het maken van keuzes. Het helpt om hier samen woorden aan te geven. Met afstand terug kunnen kijken naar verdriet of verdrietige periodes. Er kan een duidelijke vraag liggen, maar meestal is het een gevoel van onbehagen, onrust of onvrede met jezelf, je situatie, je werk, je leven.

De vragen zullen we samen ontdekken. We hebben allemaal onze vaste gewoontes, we zijn gewend om zaken op onze eigen manier aan te pakken. Het is verhelderend om andere perspectieven en mogelijkheden dan het bekende te bespreken en te ervaren. Deze uitzichten en inzichten kun je naast elkaar leggen en gebruiken.

beroepskeuze werkwijze werkwijze coaching

Waar: Op een locatie die we samen afspreken of online

Aandacht en betekenis geven

coaching puzzelen

Ik was bezig met een legpuzzel. Tijdens het maken van deze puzzel deed ik veel ontdekkingen.

Op de doos van de puzzel, lijken alle mensen in de menigte op elkaar. Ik ben gaan kijken op welke manier ik mij oriënteer in deze chaos. Hoe weet ik waar het stukje thuishoort? Ik ontdekte verschillende strategieën. Zoals het betekenis geven. Door mezelf hardop te vertellen wat er op het puzzelstukje te zien is, kijk ik beter. Het lijkt dan alsof de afbeelding meer gaat leven, groter wordt en ik beter in staat ben om de plek in het grotere geheel te zoeken.

Waar vind ik een vrouw met grijs haar, een oranje shirt met een v- hals, die naar links kijkt, met op borsthoogte twee oranje hoedjes. Uitlichten, in het licht zetten, aandacht geven waardoor iets groter wordt, er mag zijn. Als je aan een gevoel of idee in je hoofd, taal en betekenis geeft wordt het meer zichtbaar. Verder ontdekte ik dat het niet veel uitmaakt aan welk puzzelstukje we aandacht besteden. Uiteindelijk horen ze allemaal bij hetzelfde plaatje, bij hetzelfde mens in jouw geval. Wat aan de orde is pakken we op. Zo werk ik het liefst.

Steuntje in de rug nodig? Ga naar Wieke